tur att man gick en hälsosam gymnasieutbildning

Patientfall på mensrubbningsföreläsningen:


Föreläsare: Det här är en 17-årig tjej som gick på IB-programmet... är det någon här som gick på IB?

*jag och några till räcker upp handen*

Föreläsare:
Jag HATAR IB-programmet. Varje år får jag patienter därifrån som har fått mensrubbningar på grund av stressen.


Och jag som bara minns att folk hade magkatarr och spänningshuvudvärk och problem med tandgnissel...


kolla vad jag skapade i helgen

En rebus!



Vilken låt?



Ledtråd trögisar: ELDGAFFEL + ANSIKTE

upprop

"Välkomna till kursen i obstetrik och, vad heter nu det där andra, gynekologi."

kläder man bara kan ha när man inte träffar något folk

HELGENS OUTFIT: clown/trasdocka.


(inga kommentarer på busken, hahahahaha)


Det var en härlig myshelg på Gräsö, och imorgon börjar allvaret (terminen). Nu ska jag sy på några fler lappar på byxorna.


internationella Flogsta

Idag insåg jag att det verkligen är ovanligt många utbytesstudenter i stan den här hösten. Den slutsatsen drog jag efter att ha fått frågan "excuse me, is this milk?" två gånger under ett ica-besök.

dött lopp


När jag kom hem i söndags låg de här två och väntade på mig. Jag funderade lite över vilken affär jag skulle bli sugen på att shoppa loss på först. Såhär en halv vecka senare kan vi väl säga att det är dött lopp - Ica och H&M ligger ganska lika, och bara plånboken känner sig som en förlorare...

storstan (jämförelsevis)

Det konstigaste med att vara tillbaka i civilisationen är hur mycket folk det är! Igår var jag på stan och bara på h&m fanns det mer människor än jag har sett på hela sommaren, kändes det som. Trodde att min hjärna skulle lägga ner av alla intryck. 

Det är också lite ovant att så stor del av folket man ser är under 25. Och klädda i toga. Härligt med nollning!



På tal om att gå på stan: här är allt jag har shoppat i sommar. Tre plagg, men jag tycker mig ändå se ett visst mönster?



Ikväll blir det chevreburgare och billig öl och Snerikes. Det essentiella Uppsala som jag har längtat efter. Och ännu en utmaning för min hjärna som inte är van vid folkmassor.


back in town!

Nu är jag tillbaka i Uppsala och har intagit min boning! Jag höll på att inte känna igen mig när jag kom hem eftersom allt var städat och skinande rent. Borde ha sommargäster oftare alltså.

Så nu ska jag komma in i mitt vanliga liv igen (och vilket jäkla bra liv det är känner jag just nu). Systerhäng och Gräsö-häng och nationshäng står på agendan. Fast just nu är prio ett att se till att det finns smör och mjölk i kylen.

assistent Johan Lind



Tyckte att höftprotesoperationen var för fysiskt krävande för en tjej, och fixade därför ett snabbt könsbyte. Allt för konsten!

mot slutet

Idag hade jag min sista mottagning för sommaren. Det kändes faktiskt riktigt vemodigt. Och lite fint när jag råkade avslöja för en patient att hon inte kunde få återbesök till mig eftersom det var min sista vecka och hon önskade mig lycka till för sista terminen och spände ögonen i mig och sa "och så är du välkommen att komma tillbaka hit och jobba sen", haha. Men eh. Skryt om mina amazing patient skillz åsido, den senaste veckan har jag visserligen mest känt att "jag vill till Uppsala NUUUUU", men idag börjar jag faktiskt inse att jag kommer att sakna det här stället också. Kanske. Lite grann.

Nu en dag operation och en dag avdelning. Sen blir det UPPSAAALAAAAAAAHHH! Okej jag längtar fortfarande lite.

ajjjjjjjjjjjjj

Det är så glamouröst att vara läkare.

Linda: Igår träffade jag ännu en 90-åring som hittats liggande i sitt eget bajs.

Jag: Igår stod jag i fyra timmar och höll upp ett ben.

Glamouröst säger jag.




(Jag kan inte låta bli att märka att de gör höftplastikerna lite annorlunda här än i Karlstad. Bakre snitt istället för främre. Vilket innebär att istället för att patientens ben hänger ner så är det en stackars assistent som står och håller upp det.

Operationen som jag assisterade på igår var lite extra komplicerad och tog nästan fyra timmar. Plus att det var en patient med långa (tunga) ben. Min träningsvärk idag är INTE ATT LEKA MED.

Men det är ju tur att jag får NÅN sorts träning den här sommaren.)


Hahahahaha varför illustrerar jag inte mitt liv med paint oftare?

minidoktorerna spelar minigolf

Är man doktor så ska man spela golf, sägs det. Så Linda och jag spelade minigolf idag i egenskap av minidoktorer.

(Om man vill vara elak så kan man säga att vi är nästan lika proffsiga på sporten som på yrket. Men det säger jag kanske bara för att Linda vann *grrrmummelmummel*.)


Och nu blir det en annan tävling: den som hittar på roligaste svaret till Lindas replik nedan vinner!

Linda: Jag känner mig som Tiger Woods!
Svar: ..............


sorry skylten...


...men förra helgen hade du jäkligt fel!


/en som inte behövde plocka upp efter sig

dagens fråga

Är "sprang omkring som en skållad råtta" ett existerande uttryck? Eller är det mitt morbida undermedvetna som har hittat på det?

Det är vad jag har gjort idag i alla fall. Kombinationen 2 1/2 koppar kaffe och nästan ingenting att göra på avdelningen gjorde att jag sprang runt i cirklar och gjorde inte så nödvändiga saker och slog rekord i daganteckningar. Härligt att mitt favoritknark fortfarande ger effekt.

äntligen internet!

Ååh underbart min kontakt med omvärlden är återställd. Lycka! Nu jäklar ska ni få höra om mina äventyr från helgen och om den där gången när vi blev jagade av hundra galna ankor och om hur jag blir trakasserad av militärorkestrar hela eftermiddagarna. Snart.

problem!

AAAAAAAAARGH AAARGH MITT INTERNET LIGGER NERE I PERSONALBOSTADEN!!!!

Just nu är det okej när det finns jobbdatorer att smyga in på, men om det fortfarande inte finns internet i helgen är ju risken att jag gnager av mig en arm bara för att det ska hända något i ren tråkighets-desperation.

Jaja. Back to work.

benbrytarsporten nummer ett

TV-reklam på Willys: Välkommen till SM i motocross i Eksjö!

Jag: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!




Fast å andra sidan. Massor av vältränade unga män med frakturer. Jag kanske kan överleva.


you had a bad day, everyone's dead

Ahahaha, Linda och jag sitter och lägger ihop dagens upplevelser. Det är tragiskt när den låt som passar ens dag bäst är denna:


(Det är möjligt att detta är en aning överdramatiserat jämfört med våran dag... men överdramatisering ligger i mina gener hälsar Linda.)

Nu ska vi gå och grilla och dränka våra sorger i Mariestads, wohoo!

let the medical geeks do it *high five*

Ibland är det lite olika kultur av hur man gör saker, och vad man gör, på olika kliniker.


Genomgång av läkemedelslista på medicin:

Överläkare: Och Linda, du kan ju gå igenom den här 4 sidor långa läkemedelslistan och försöka sålla ut det som är minst nödvändigt.
Linda: Okej! *återvänder en timme senare med en massa väl genomtänkta strykningar*


Genomgång av läkemedelslista på ortopeden:

Överläkare: Och Johanna, du kan ju gå igenom den här 4 sidor långa läkemedelslistan och sanera lite.
Johanna: ...
Överläkare: ...
Överläkare: JAG SKOJAR BARA! *alla skrattar*



Det här är nästan helt genuina konversationer, jag lovar! Och ja, jag inser att alla som inte är läkarnördar har flytt den här bloggen för läääääääänge sedan.


RSS 2.0