men ingen har skumpa

Syrran och jag inventerar spritförrådet inför nyårskvällen.

Lisa har: 

fish
vodka
bananlikör
crème de cassis
licor 43
sourz apple
Xanté
minttu
baccardi apple
baccardi razz
passoa
bols blue
och glögg.

Jag har två öl och en flaska fishshot.


den enes död, den andres bröd

Mina föräldrar kör en GI-satsning. Jag stöttar dem genom att äta upp alla snabba kolhydrater som finns i huset, bland annat ett härligt gäng kanelbullar och lussebullar i frysen. SCORE!!!

de oskyldiga små barnen

Föräldrarna hade en julöverasskning igår i form av den enda, och aldrig tidigare visade, rullen videofilm på mig och syster yster när vi var små. De hade hittat den och gjort om till DVD, sjutton år senare. Det var en upplevelse att se!

Små Lisa och Johanna: *leker med dockor*

Nutida Lisa och Johanna: Ååh vad gulligt!

Små Lisa och Johanna: Nu ska de få smisk! *tar fram varsin sko och börjar BANKA VILDSINT på dockstackarna*

Nutida Lisa och Johanna: ...åherregud.

underhållning 2009

Nu ska här sammanfattas!

Årets TV: Har inte följt någonting, som vanligt. Mitt årets TV blir norskt slötittande på mini-TV tillhörande Louise i Vadsö i somras. Det var intressant jämfört med de andra fritidsaktiviteterna som bjöds.

Årets bio: Har jag sett något på bio... jo! Slutscenerna i Inglorious Basterds var årets bioupplevelse för mig. Och "arrivederci" i samma film. Ice Age 3 i 3D var inte heller illa.

Årets böcker: A Song of Ice and Fire-serien. Hu så bra. Om man gillar fantasy där den vackre gyllene riddaren slänger en sjuårig pojke från ett torn, där den nioåriga lilla flickan har ett svärd och en lista på folk hon vill döda, där det finns gott om sexscener med eller utan dvärgar eller trettonåriga barnbrudar, där ingen är god eller ond utan alla är någonstans mittemellan (förutom någon enstaka psykopatmördarriddare som inte har några goda sidor!) och där hälften av huvudpersonerna man älskar kan dö när som helst. Där den realistiska medeltidsatmosfären är så påtaglig att man nästan känner lukten av den (på gott och ont), och där de mäktiga krigarna faktiskt kan dö av infekterade sår. Där alla konspirerar alternativt slåss mot alla, och med en intrig som snor sig hit och dit så att situationen är totalt förändrad varje gång ett kapitel slutar med ett TADAAAA.
Jag gillar det i alla fall jävligt mycket, om det inte märks!

Årets resa: Mitt 2009 började på en strand i Nicaragua, hur slår man det liksom?


Årets måltid: Den brinnande kycklingen som vi äntligen fick tag på, näst sista dagen i medeltidskrogen Clematis existens. Så sjukt gott, och så sjukt mätt man blev. Titta bara: 


Årets godis: Hemlagad rocky road fudge! Upptäckte det för två veckor sedan, och mmmm mmm mmmmm.


Årets outfit: sjöhästdräkt.


Årets fest: Höstens preklin? Vårens preklin? Kvalborg på Norrlands? Prinsessfesten? Midsommar med öl och bastubad? Kan inte bestämma mig!


Attans. Nu känner jag ju att jag måste göra ett 2009:s höjdpunkter i bilder-inlägg också. Men det kan vi ju ta, ähum, lite närmare nyår. Nu måste jag skriva på projektetaaaaargh.

självdisciplin i julklapp tack?

Aaaargh. Jag är verkligen inte gjord för att jobba hemma!

Om jag blir klar med projekttexten idag så får jag åka hem och mysa med föräldrarna redan imorgon. Men det kommer ju inte hända. Snyft.

anticipatorisk ångest, och att slippa den

Ska vi ha en seriös uppdatering också? Det jag har ägnat mig åt senaste veckan, eller månaden kanske, är brutal ångest. Tror inte att jag har haft normal puls på hur länge som helst. Jag var lite nervös för jobbsökandet, lite för duggor och tentor och sånt, men absolut överskuggande mest av allt för den muntliga presentationen av mitt projektarbete. Det skulle presenteras dels för ett gäng forskare på institutionen där jag gjort arbetet (måttlig ångest) och dels som en FÖRELÄSNING för termin 2 på läkarprogrammet (skitjävlabrutalångest!!).

Jag gjorde det i förrgår. Och det gick jättebra!

Tur att man har en förmåga att skärpa sig och bli lugn när det väl gäller. Och tur att T2:orna tycker att T9:or är coolare än rockstjärnor (typ), plus är väldigt trevliga tydligen!

Så nu kan jag säga att jag har varit föreläsare på läkarprogrammet (och överlevt). Det känns bra. Igår tillbringade jag hela dagen med att halvsova av ren utmattning efter pressen (och lite sömnbrist), men idag har jag bara gått omkring och varit lättad och överdrivet glad åt allting. Fnissade mig genom hela självmordsföreläsningen (dålig smak - och humor - som jag har). Dessutom är det jullov nu! Ett jullov som kommer att innehålla plugg till två tentor och sammanställandet av den skriftliga redovisningen av projektarbetet, men ändå! JULLOV! Då kan man ta att det är lika kallt ute som i frysen. Japp, det kan man!

KALLT

Det är minus arton grader ute.

SOM I MIN FRYS!!!

Skulle bara säga det.

luktar... anställningskontrakt?


goda nyheter

Det har varit alldeles för mycket ångestframkallande grejer på gång samtidigt sista tiden, men den här veckan har faktiskt börjat riktigt bra. Jag höll mitt psykiatri-sit-in-samtal igår med en deprimerad tant som nu älskar mig och ler stort varje gång hon ser mig i korridoren. Sen gick jag och blev ompysslad på blodcentralen (inte konstigt att folk blir hypokondriker när sjuksköterskor är så mysiga som de är). På kvällen flödade kreativiteten när Linda, Kristin och jag bakade snuskiga pipparkakor, och sen spelade vi Rock Band så taket lyfte.

I morse fick jag ett telefonsamtal som lyfte hela min sömnbristiga och anemiska morgon (och resten av dagen också, faktiskt). ÅH SÅ GLAD JAG BLEV. Det handlar ju inte bara om sommarjobb den här gången utan FÖRSTA STEGET I MIN LÄKARKARRIÄR! Typ!

Vi säger såhär: om ni vill ha en chans träffa mig i sommar så får ni åka till Småland. Och bryta benet.

Slut tack!


okej okej, här kommer det balbilder!

Denna picspam tillägnas alla som inte redan har sett dem på Fejan på grund av teknologisk bakvändhet... men jag tycker om er ändå :-)


Rödögda djävulen och svarta bar-madamen på förfest!

Väskryckning i håret

ett fyllesmajl och en obehaglig hand!

kisspaus?

syster yster gillar inte findans.


Skaffa Facebook nu, Linda!


RSS 2.0