anekdot från hudkursen

Ibland är det komiskt att vara läkarkandidat.

Idag till exempel. Tänk er följande: ett gäng kandidater sitter och väntar på att en undervisningsrond ska börja. Då kommer en av kursarna in och berättar om vad han just såg på hudmottagningen. "Jag satt och åt lunch i deras personalrum och så kom det nån och berättade att de har en patient där med ett sår som det sitter fast en mask i!" "Va????" säger vi. "Ja, de håller på och försöker dra bort masken nu! Kom så ska jag visa!"

Sju ivriga kandidater befinner sig snart i trapphuset i full fart mot hudmottagningen, efter att ha skrivit en lapp med meddelandet är på hud och tittar på en mask, snart tillbaka. Halvvägs uppe möter vi vår kursamanuens och förklarar situationen, hon säger att okej då får hon en toapaus innan undervisningsronden, och vi skyndar vidare uppför trapporna. När vi är framme smyger vår kursare in på mottagningsrummet och frågar om det går bra att vi allihop går in och tittar, och det gör det.

På rummet möts vi av en för situationen förhållandevis obesvärad patient, en sköterska och tre exalterade överläkare (varav en med systemkameran i högsta hugg). Från ett av patientens sår har man plockat bort en nästan centimeterstor fluglarv som ligger i en glasskål på bordet bredvid. Vi inspekterar den andaktsfullt och överläkaren med kameran förklarar att han aldrig sett något liknande under sina 35 år på jobbet - "men nästa gång en patient kommer in och klagar på insekter som kravlar omkring i huden så kommer jag att ta det mer på allvar, haha".

Sen säger vi tack och hej till patienten och går ner igen för att börja på undervisningsronden, lyckliga över att ha ännu en äcklig erfarenhet i bagaget. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0