e-recept: ostfrallor

På begäran kommer här mitt recept på ostfrallor som jag snott från syrran som snott det från någonstans på internet.

*trumvirvel*

OSTFRALLOR

50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1,2-1,3 l vetemjöl
drygt 3 dl riven ost
1 ägg

Smält smör, blanda det med mjölk, värm blandningen till fingerljummet och blanda i jästen. Tillsätt alla övriga ingredienser utom osten och arbeta ihop till en deg. Jäs i bunke 30 min.

Knåda degen, baka ut den till två plattor och strö över ost som på en pizza. Rulla ihop och knåda så att osten fördelar sig. Rulla längder och gör 16 eller 32 bullar (eller något antal däremellan). Jäs under bakduk 30 min till. Slå på ugnen.

Pensla med ägg och strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen i 8-10 min i 250 grader.

Frossa!


Jag har ingen fungerande kamera så den här bilden är stulen, men såhär ser mina ostfrallor också ut!

Apelsinmarmelad är gott som pålägg. Smör också.


Kommentarer
Postat av: Kristin

Nam nam nam nam. Jag ska göra dem!....så fort jag klarat av att ha min preklindräkt utan att spräcka den.

2010-04-21 @ 09:51:50
URL: http://farfiolen.blogg.se/
Postat av: Linda

Tackar, tackar! Glömde ju min fina handskrivna lapp :)

2010-04-21 @ 15:25:22
Postat av: johanna

Hehe Linda, jag hade med lappen igår och glömde pracka på dig den! Det här sättet var smidigare :P

2010-04-21 @ 16:23:46
URL: http://drnanna.blogg.se/
Postat av: johanna

Kristin: låter klokt, om det är något som kan spräcka preklindräkter så är det nog ostfrallor... och palt förstås :P

2010-04-21 @ 16:24:49
URL: http://drnanna.blogg.se/
Postat av: lisa

taren här bilden istället, den är finare. (åsså är det jag som tagit den och bakat frallorna)



http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs427.ash1/23640_416229118335_592693335_5200574_7280193_n.jpg

2010-04-21 @ 17:59:46
URL: http://hetadansen.blogspot.com
Postat av: johanna

redan gjort :D

2010-04-21 @ 22:36:21
URL: http://drnanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0